Forbrukerlån

Forbrukslån til konfirmasjonen

Konfirmasjoner er dyre og kan derfor bli en belastning for mange. Noen har kanskje ikke oppsparte midler. Enkelte velger derfor å ta opp forbrukslån. Det virker kanskje som en smart løsning der og da. Men et forbrukslån har ofte høy rente. Og det kan ta mange år å betale det tilbake.

Søke økonomisk støtte for å dekke utgiftene

For noen kan det lønne seg å søke økonomisk støtte. Dette gjøres hos NAV. De kan i enkelte tilfeller gi bidrag til særlige utgifter. Bidraget vil da kunne hjelpe slik at konfirmasjon kan feires. For personer som ikke kan søke om økonomisk støtte, kan forbrukslån være løsningen.

Låne penger til konfirmasjonsfeiring

Hvis du ikke har en bufferkonto, eller hvis lønningen ikke strekker til, kan løsningen være et forbrukslån. Smålån kan søkes på nett. Ofte får man svar i løpet av 1-2 dager. Det blir stadig vekk flere som velger denne løsningen for å lage en fin feiring for konfirmanten. Det er viktig å husker på å undersøke hva som passer for deg. Du finner informasjon om forbrukslån på flere forskjellige nettsteder.

Vil det lønne seg å bruke lånte penger til feiringen?

Norsk gallup viser til at en gjennomsnittlig konfirmasjon koster 36 000 kroner. Siden beløpet er så stort har ikke alle mulighet til å betale dette. Derfor velger flere å låne penger til feiringen. Men hvor lurt er det? Et forbrukslån passer ikke for alle. Det er viktig at lånetakeren har en ryddig økonomi og vet at han klarer å betale det tilbake til fastsatt tid. Hvis lånetakeren ikke klarer å betale etter avtale, er det ikke lurt å ta opp lånet. Da vil det bli en mye dyrere konfirmasjon enn de gjennomsnittlige 36 000 kronene.

Ta opp et forbrukslån for å dekke kostnadene?

For de aller fleste vil det ikke lønne seg med forbrukslån for å dekke konfirmasjon. Disse lånene har høy rente. Det vil koste mye å betale rentene over flere måneder eller år. Kanskje du da heller burde finne muligheter til å gjøre konfirmasjonen rimeligere.

Hvis du bestemmer deg for å ta opp forbrukslån er det uansett viktig å sammenligne vilkårene hos flere banker. Du kan også kontakte en låneagent for å få hjelp. Forbrukslånlisten har laget en oversikt over flere banker med vilkår. Da får du muligheten til å sammenligne vilkårene før du bestemmer deg. Og, til slutt, det aller beste er å betale lånet tilbake så fort som mulig.