Forbrukerlån

En utfyllende guide til å finne det billigste forbrukslånet

Uansett hva slags type lån du skal ta opp, er det noen forhåndsregler du bør ta. Å finne det billigste forbrukslånet tar ikke nødvendigvis mye lenger tid. Den lille ekstra tiden det tar er vel verdt det, om det kan gjøre at du sparer penger!

Kort om forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det vil si at banken ikke krever at du stille pant i form av eiendeler til lånet. Dette gjør forbrukslån til et svært fleksibelt lån. Det er ingen krav fra banken til pengenes bruksområde.

Forbrukslånet er derimot en kostbar lånetype. Den effektive renten ligger ofte på rundt 15 %. Hvilke rente de ulike bankene tilbyr varierer i stor grad. Er du heldig kan du ende opp med en rente på under 10 %. Tar du det første og beste kan du risikere at renten kryper opp mot 20 %.

  • Forbrukslån tilbys opptil 500 000 kroner
  • Nedbetalingstiden er maksimalt fem år
  • Renten ligger ofte på rundt 15 %
  • Ingen krav til sikkerhet eller bruksområde

Hvordan finner jeg det billigste lånet?

For å sikre at du tar opp det billigst mulige lånet bør du gjøre litt forarbeid. Først og fremst bør du tenke over om du virkelig har behov for å ta opp lån. Om det er eneste mulighet, bør du begynne med å lage et budsjett. Videre må du sammenligne ulike lån før du signerer en avtale.

1. Behov

Det høres kanskje rart ut at du må vurdere behovet. Du har jo allerede bestemt deg for å søke om lån. Men før du tar steget videre bør du tenke deg om enda en gang. Hva behovet ditt er for å låne penger avgjør om du bør ta opp lån eller ikke. Er årsaken noe som kan vente til du har spart penger, er det absolutt den billigste måten. Det bør være en mer kritisk grunn til av man vurderer å låne penger.

2. Budsjett

Før du går i gang med å sammenligne og søke lån, må du skaffe deg oversikt over økonomien din. Skal du ta opp et forbrukslån må du vite hvor mye du kan betale ned hver måned. Vær realistisk når du setter opp budsjettet ditt. Målet er selvfølgelig å kunne betale ned så mye som mulig på lånet. Men om det resulterer i at du ikke kan dekke andre kostnader, er du like langt.

Når du setter opp budsjettet har du muligheten til å se om du kan spare inn noen steder. Mange oppdager at de bruker mer enn de trodde innenfor noen kategorier, ofte på matvarer! Om det er potensiale for å senke noen kostnader, kan det gjøre forbrukslånet ditt enda billigere. Jo mer du kan betale ned per måned, desto billigere blir lånet!

3. Sammenligne

Nå vet du hvor mye du kan nedbetale lånet med hver måned. Med dette som utgangspunkt kan du finne det billigste lånet du kan få. Når du skal sammenligne lån anbefaler vi at du benytter deg av en lånemegler. Det er helt uten risiko for deg, men kan spare deg for mye tid. Ved å sende lånesøknaden din til en lånemegler slipper du å kontakte ulike banker selv.

Lånemegleren videreformidler søknaden din til alle bankene den samarbeider med. Etter kort tid vil du motta flere ulike tilbud fra forskjellige låntilbydere. På den måten kan du bruke tiden din til å sammenligne vilkårene. Se nøye på den effektive renten, nedbetalingstiden og sjekk at månedlig avdrag passer med budsjettet ditt!

Les også: https://www.aftenposten.no/foreldreliv/i/pL17L6/fristet-av-billig-forbrukslaan-de-faerreste-faar-renten-bankene-reklamer

Oppsummering – finn det billigste forbrukslånet

Det krever ikke så mye å finne det billigste forbrukslånet. Skaff deg en oversikt over økonomien din med et budsjett, så er du på god vei. Før du velger hvilket tilbud du skal gå for, må du sammenligne de ulike vilkårene. På den måten er du sikker på at du får det billigste forbrukslånet du kan få.